Erica Guittart in dienst bij RBBLS

Per 1 mei is Erica Guittart bij RBBLS in dienst getreden als Team Lead Finance. Erica is een ervaren finance professional die al meer dan tien jaar actief is in diverse rollen op boekhoudkundig & administratief gebied. De hoogste tijd voor een nadere kennismaking!

Kun je vertellen wat je achtergrond is? Wat heb je gedaan voor je bij RBBLS in dienst kwam?

Erica: “In 2012 werkte ik bij Vakantieduiker, een bedrijf dat duikvakanties organiseert. In eerste instantie hielp ik bij het samenstellen van reizen, maar ik was altijd al geïnteresseerd in de boekhoudkundige kant van het bedrijf. Ik kreeg de mogelijkheid om me ook in die financieel administratieve richting te ontwikkelen en heb die kans met beide handen aangegrepen. Vervolgens werd ik door het boekhoudkantoor waarmee ik samenwerkte gevraagd om te helpen bij bepaalde opdrachten. Zo ben ik de finance wereld ingerold. In 2019 kwam ik in contact met iemand die bezig was met het opzetten van een administratiekantoor voor Koninklijke Horeca Nederland. Hij vroeg me daarbij te helpen. Opnieuw een prachtige kans, waardoor ik mijn kennis op boekhoudkundig gebied verder kon uitbreiden. Gedurende die periode heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd. Bovendien kon ik veel leren van directe collega’s. En sinds 1 mei 2024 ben ik dus actief binnen de RBBLS-organisatie!”

 

Je bent Team Lead Finance. Wat houdt dat in?

Erica: “Ik stuur het team van administratief & boekhoudkundige medewerkers aan. Ik zie het als mijn primaire taak dit team optimaal te begeleiden. Ik wil ervoor zorgen dat ze zo autonoom en onafhankelijk mogelijk te werk kunnen gaan, waarbij ze natuurlijk altijd op mij en andere collega’s kunnen terugvallen. Daarbij zijn zaken als kennisdeling en informatie-uitwisseling essentieel. En uiteraard ben ik er uiteindelijk verantwoordelijk voor dat de administraties van onze klanten op orde zijn. Ik heb veel contact met klanten. Dat vind ik een van de leukste aspecten aan dit werk: de persoonlijke interactie. Onze klanten zijn altijd MKB-bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren, variërend van IT tot logistiek en van horeca tot zorg. Door nauw met die partijen samen te werken kun je echt het verschil maken.”

 

Waarom heb je voor RBBLS gekozen?

Erica: “Ik heb me de afgelopen jaren sterk kunnen ontwikkelen in de boekhoudkundige en administratieve kant. De dienstverlening van RBBLS gaat echter verder dan dat. De business control kant is minstens zo belangrijk. Het voeren van een administratie is eigenlijk maar een klein deel van het werk dat RBBLS doet. Ik ben nu veel meer een consultant, een sparring partner voor onze klanten. Ik ben in staat op een meer strategisch niveau actief te zijn. Dat is een prachtige uitdaging. Daarnaast ben ik bij RBBLS onderdeel van een superslim en gezellig team. De keuze voor RBBLS is dus om meerdere redenen de juiste geweest!”

 

Wat voor soort opdrachten vind je het leukst?

Erica: “Het geeft een enorme kick als de administratie niet goed georganiseerd is op het moment dat wij binnenkomen en als wij er vervolgens voor zorgen dat er binnen korte tijd een financieel administratieve huishouding staat die niet alleen goed gestructureerd is, maar waar het bedrijf ook mee vooruit kan. De puzzel leggen, noem ik dat. Daarbij vind ik het – zoals ik al eerder aangaf – prettig als ik heel direct kan samenwerken met de verantwoordelijke mensen aan de zijde van de klant. Wat is de impact van bepaalde keuzes op de cashflow? Wat is een verstandig moment om bepaalde investeringen te doen?  Ik vind het mooi om de directe impact te zien die dergelijke keuzes hebben op de business en om daar een belangrijke bijdrage aan te kunnen leveren.”

 

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment