De rol van financials

“De rol van financials: Interim CFO’s in innovatie en groei.”

Stap in het avontuur van bedrijfsgroei met de juiste financiële experts aan jouw zijde. Of je nu een start-up bent die de eerste stappen zet of een gevestigde speler die nieuwe hoogten wil bereiken, wij bieden de expertise die je nodig hebt om te slagen.

Pioniersfase: creatieve geboorte

Begin je reis met een sterke financiële basis. Onze interim financials helpen bij het opzetten van schaalbare financiële systemen die toekomstige groei ondersteunen. Een goede financial controller kan je echt op weg helpen in deze fase.

Leiderschapsfase: opkomst van orde

Terwijl je bedrijf groeit, bieden wij geavanceerde financiële systemen en strategisch inzicht om je te helpen weloverwogen beslissingen te nemen die de groei stimuleren. Hand in hand met een goede Business Controller die in staat is de cijfers om te zetten naar een goede rapportage en budgetten krijg je grip op je cijfers en je organisatie.

Delegatiefase: verspreiding van verantwoordelijkheid

Laat ons je helpen bij het opzetten van een effectieve financiële structuur, zodat je kunt blijven groeien zonder de controle te verliezen. Samen met jou realiseren we een gedegen en schaalbaar groeimodel.

Coördinatiefase: harmonie in actie

Als een centrale spil in je bedrijf zorgen wij voor een naadloze coördinatie van financiële processen en bevorderen wij samenwerking tussen afdelingen. Een interim-CFO kan ervoor zorgen voor een efficiënte en effectieve implementatie van de benodigde veranderingen.

Alliantiefase: samenwerkingsverbanden, overnames & fusies

Bij strategische allianties en fusies bieden wij waardevolle inzichten en begeleiden we je om vruchtbare samenwerkingen te smeden die de groei van je organisatie bevorderen. Ook de soft skills van een interim-CFO zijn dan van groot belang, mede omdat er veel beïnvloeding nodig is om tot vruchtbare samenwerkingen te kunnen komen. Een sociaal vaardige CFO kan hier veel waarde toevoegen.

Crisisfase: overwinnen van de tegenspoed

In tijden van crisis is het vermogen om snel te reageren en effectieve oplossingen te implementeren van cruciaal belang. De  financial kan helpen bij het identificeren van kostenbesparende maatregelen, het optimaliseren van cashflow en het herstructureren van financiële processen om het bedrijf door moeilijke tijden heen te loodsen. Belangrijk is dan dat de financial ook in staat is om flexibel en out of the box te kunnen denken. Enige creatieve competenties (binnen de wet) zijn dan van groot belang.

In elke fase van de Greiner-groeicurve speelt de financial een unieke rol bij het ondersteunen van innovatie en groei door het bieden van strategische financiële inzichten, het implementeren van efficiënte financiële processen en het bevorderen van een cultuur van financiële discipline en samenwerking. Hun bijdrage is van onschatbare waarde voor het succes en de veerkracht van het bedrijf tijdens elke fase van zijn ontwikkeling.

Elke groeifase heeft echter maar een beperkte looptijd en de benodigde competentiemix is per fase verschillend. Daarom is het een goed idee om een oplossing te hebben “over de fases heen” met een partner die ondersteuning van factuur tot aan BI rapport, van admninistratie/ boekhouder, via financial controller naar business control tot aan CFO op afroep kan leveren. En die een echte challenge niet uit de weg gaat. 

Onze financiële experts zijn niet alleen getuigen van je succesverhaal, maar ook de drijvende kracht erachter. Met onze expertise en toewijding verleggen we voortdurend grenzen en verkennen we nieuwe mogelijkheden. Van financiële controle tot business intelligence, wij zijn je partner voor elke fase van je groei. 

RBBLS don’t make challenges, it’s challenges that make RBBLS.