John Cornelisse in dienst bij RBBLS

Per 1 februari is John Cornelisse bij RBBLS in dienst getreden. John is een zeer ervaren financial controller die al sinds het midden van de jaren ’90 actief is in zeer diverse business control & financial management rollen. De hoogste tijd voor een nadere kennismaking!

Waarom heb je ervoor gekozen om je carrière bij RBBLS te vervolgen?

John: “Bij RBBLS kreeg ik de kans om vanuit een financial control rol bedrijven in het MKB vérder te helpen. Adviseren aan en meedenken met kleine en middelgrote bedrijven is iets wat mij erg goed ligt. Het is geweldig om te zien dat bedrijven in staat zijn om te groeien dankzij het advies dat je hebt gegeven. Daarbij kijk ik niet alleen naar de procesmatige kant, maar help ik ook bij het opstellen van rapportages. Een financiële rapportage is het verhaal van een organisatie, maar dan in cijfers. Goede rapportages kunnen een solide basis bieden voor alle beslissingen die je wil nemen. Het is daarbij van essentieel belang dat je over de juiste, volledige en tijdige data beschikt. Zonder data ben je stuurloos. Ik help bedrijven graag bij het op orde krijgen van die data, zodat ze over de juiste stuurinformatie beschikken. Daar komt mijn procesmatige ervaring weer om de hoek kijken, want je processen moeten ook op orde zijn om goede rapportages mogelijk te maken. Vervolgens dien je die data op een zodanige manier te presenteren dat er relevante inzichten ontstaan. Hoe geef je de KPI’s, trends en benchmarks zodanig weer dat je in staat bent de juiste beslissingen te nemen?  Ik vind dat superinteressante vraagstukken. De door RBBLS ontwikkelde RBBLS BOX, waarmee informatie wordt verzameld en die ingezet kan worden voor allerhande rapportages, kan hierbij een mooi hulpmiddel zijn. Het geeft me veel energie om op die manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een bedrijf.”

Wat voor soort opdrachten passen het beste bij je?

John: “Ik voel me erg prettig binnen het MKB en vind het leuk om als interim controller te worden ingezet. Bedrijven waar ik veel waarde kan toevoegen zijn vaak net te groot om alles door hun boekhouder te laten doen en nog te klein voor een full-time CFO. Binnen deze organisaties gebeurt altijd van alles op de financiële afdeling. Vaak moet er een professionaliseringsslag gemaakt worden doordat ze stevige groei hebben doorgemaakt. In sommige gevallen willen ze funding ophalen of hebben ze net een investeringsronde afgerond en hebben ze behoefte aan specifieke expertise zodat ze de vereiste financiële informatie op kunnen leveren. Ik vind deze bedrijfsfase erg interessant en heb gemerkt dat mijn kennis en kunde hier goed tot zijn recht komt. Ik vind het daarbij mooi als bedrijven ook op maatschappelijk gebied het verschil willen maken. Het gaat niet alleen om geld verdienen. Bedrijven die actief zijn op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid of nieuwe medische technologie hebben een streepje voor.”

Kun je iets meer vertellen over je achtergrond?  Wat heb je hiervoor gedaan?

John: “Ik ben al jaren werkzaam als financial controller. Al sinds het einde van de jaren ’90. Ik heb in die periode voor allerlei bedrijven gewerkt, van zeer uiteenlopend karakter. Variërend van een klein ingenieursbureau tot een grote telecomorganisatie. Daarnaast ben ik een aantal jaren gedetacheerd geweest en heb ik enige tijd een eigen administratiekantoor gerund dat zich richtte op ZZP’ers. Hoewel de bedrijven divers waren, zat er veel overlap in de functies: ik had vaak een adviserende rol en werkte vaak nauw samen met de ondernemers, waardoor ik een directe impact kon hebben op de resultaten. Mijn nieuwe functie bij RBBLS is een logisch vervolg hierop. Ik kan de ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan uitstekend gebruiken bij de interim opdrachten die ik als financial controller voor de klanten van RBBLS uitvoer.” 

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment