CONTROLLERS.

Controllers zijn professionals die verantwoordelijk zijn voor het beheer en de controle van financiële aspecten. Ze houden toezicht op de financiële activiteiten van een bedrijf en zorgen voor nauwkeurige boekhoudkundige rapportage, naleving van regelgeving en financiële planning. Controllers kunnen verschillende specialisaties hebben, zoals financial controllers, die zich voornamelijk richten op boekhouding en rapportage, en business controllers, die een bredere focus hebben en het management ondersteunen bij strategische besluitvorming en optimalisatie van bedrijfsprestaties. 

Over het algemeen spelen controllers een belangrijke rol bij het waarborgen van de financiële gezondheid en het succes van een onderneming. Dit doen ze door het verstrekken van nauwkeurige financiële informatie en het ondersteunen van besluitvormingsprocessen die de groei en winstgevendheid bevorderen.

Financial controller

wat betekent dit voor jouw organisatie?

Bij RBBLS gaan we verder dan alleen de financiële ondersteuning van jouw onderneming. Wij streven ernaar om een betrouwbare partner te zijn die jou en jouw onderneming begrijpt en kan helpen haar doelen te bereiken. Onze controllers beschikken over de nodige kennis, ervaring en expertise om jouw financiële strategie(ën) te optimaliseren en jouw onderneming vooruit te helpen. Of je nu behoefte hebt aan de kennis van een financial controller of business controller, wij bieden de ondersteuning die jij nodig hebt.

Controller diensten van rbbls

Bij RBBLS hebben we verschillende diensten die zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van jouw onderneming te voldoen. Zo snappen we dat je in een bepaalde periode of bij een specifiek project niet gelijk iemand in dienst wil of kan nemen. Met een van onze controller diensten kan je een financial of business controller inschakelen voor de werkzaamheden en periode die jij nodig hebt. Hiervoor bieden wij de volgende oplossingen.

financial controller

Een financial controller is een professional binnen een organisatie die verantwoordelijk is voor het monitoren van financiële activiteiten, het opstellen van rapportages en budgetten en het bieden van advies om financiële doelstellingen te behalen. Ze analyseren financiële gegevens, identificeren trends en risico’s, en spelen een cruciale rol bij het nemen van beslissingen die de financiële gezondheid van de organisatie beïnvloeden.

Business controller

Een business controller is een professionele functionaris binnen een organisatie die verantwoordelijk is voor het ondersteunen van strategische besluitvorming en het bewaken van operationele prestaties. Ze werken nauw samen met verschillende afdelingen om financiële analyses uit te voeren, budgetten te beheren en rapporten op te stellen om inzicht te bieden in de financiële gezondheid en operationele efficiëntie van de organisatie. Hun focus ligt vaak op het vertalen van financiële gegevens naar bruikbare inzichten voor het management om de bedrijfsresultaten te optimaliseren.